Monday, 28 September 2015

Emas Naik LagI??

Sebelum raya, harga emas di Public Gold (pakai GAP) baru rm166/gram..lepas raya, harga terus naik sampai rm171/gram. Kalo g kedai emas, emas 999 dah cecah harga rm200/gram. Mau berpeluh nak beli emas skrg ni.

Tapi ada juga yg senyum lebar sebab leh jual emas yg dibeli masa bulan julai. Masa tu harga sekitar rm145/gram. Golongan ini digelar traders sebab mereka buat duit dengan kenaikan harga emas. Kalo penyimpan emas mcm Amir ni, x dpt la nk tambah emas lagi sebab harga emas dah makin naik.

Antara faktor kenaikan emas ini adalah kerana ringgit lemah compare dengan dollar. Harap2 benda ni x berterusan sebab impak dia sangat besar kepada semua peniaga especially barg2 import. Nak tak nak..harga barg mereka pun terpaksa naik dan pengguna pun terpaksa berjimat cermat.

Sekadar berkongsi sedikit pandangan mengenai emas.

Amir Marzhuki
Bandar Baru Bangi
Dealer Public Gold
PG00058738 
(h/p:012-2372641)

No comments: