Tuesday, 20 October 2015

Tips Jual Emas Dengan Harga Tinggi

Buat pelabur atau peniaga emas, mesti nak jual emas dengan harga yang tinggi kan? Yer la kan, sebab mau dapat untung banyak. Tetapi, perlu diingatkan bahawa niaga emas ini bukan beli hari ini, esok dah boleh jual untuk dapat untung. Banyak perkara lagi yang perlu diambil kira seperti Spread, Kos Beli, dan lain2.

Hari ini, Amir nak share perkara asas buat penyimpan emas fizikal jika tidak mahu ada masalah untuk jual balik emas ialah dengan menjual emas yang dibeli kepada mana-mana kedai emas dan ianya laku di seluruh dunia.

Tapi, untuk dapatkan harga TERBAIK, JUAL BALIK EMAS PADA PENGELUAR YANG MENJUAL EMAS TU. Kalau beli emas Poh Kong, jual balik pada Poh Kong. Kalau beli emas Public Gold, jual balik terus pada Public Gold atau dealer Public Gold. Rekod Public Gold membeli balik emas dalam satu hari adalah sebanyak rm8 juta. Jadi, tok sah risau sangat jika anda nak jual 1-2kg emas kepada Public Gold. Mereka mampu beli punya. Hehe

Jangan jual pada kedai emas lain sebab susut harganya boleh mencecah sehingga 25%.

p/s: Pastikan pengeluar emas yang anda beli memiliki rekod yang baik dalam membeli balik emas. Kalau tak, anda mungkin akan berdepan masalah pada masa hadapan.


Amir Marzhuki
Bandar Baru Bangi
Dealer Public Gold
PG00058738 
(h/p:012-2372641)

No comments: