Monday, 16 November 2015

Skim Cepat Kaya : Telefon

Bila baca bab 5 ini, Amir terus teringat yang 2 hari lepas ada orang dari Hotel Swiss Garden call bgtau nak bagi percutian percuma selama 3 hari 2 malam di KL.

Syarat nya mudah sahaja.
1. Bawa isteri
2. Bawa kad kredit
3. Dengar taklimat 1 jam
4. Boleh menang hadiah penginapan dimana2 hotel Swiss Garden di seluruh dunia.

Masa call tu mmg ada musykil gak sbb mana dpt hp ni. Pastu teringat pernah beberapa kali duduk kat hotel Swiss Garden sblm ni. Jadi, dr situ la kot dpt no hp ni.

Kebetulan pula mmg bz hujung mggu ni, jadi tolak dgn cara baik sbb yang menelefon tu ckp dengan sopan (kena ada skill kalo nak ajak org mai event kita. Hehe)

Tips Amir buat kawan2 yg ada dapat call seperti ini :-

1. Abaikan sahaja dan bagi alasan munasabah.
2. Jangan sesekali cuba dtg ke seminar tu sbb takut terperangkap jer nanti dengan tawaran mereka. Maklumlah, bayaran hanya rm300++ dan boleh stay selama 7 hari setahun. Kalo x pakai, leh carry foward lg tu.
3. Bagi tau kat keluarga terdekat atau kawan2.
4. Jangan sesekali bagi bukti sebenar kita walaupun mereka mendesak. Especially kad kredit kita.

Semoga tips ini bermanfaat smile emoticon

No comments: