Friday, 25 December 2015

Bagaimana Simpan Emas Untuk Pelaburan?


Buat kawan2 yang menyimpan emas untuk tujuan pelaburan, bila cecah je TARGET KEUNTUNGAN, kena jual terus. 

Contohnya, bila kenaikan harganya dah sampai 25% atau 30%, atau ikut target peribadi yang diletakkan, terus jual.

Jangan rasa sayang.

Jangan rasa tamak.

Anggap saja tu adalah BISNES.
Beli dan jual. Beli dan jual. Ulang proses ni berkali-kali.

p/s: Harga emas sekarang ni tengah murah. Masa yang baik untuk membeli. Jika ada pertanyaan berkaitan emas, boleh whatsapp Amir di 012-237 2641 (Muhd Amir). 

Amir bantu setakat termampu insyaAllah.

2 comments:

Norliza Ismail said...

Owh..macam tu ye MAM. Boleh la try nanti. Mcm sy belum boleh konsisten lg untuk beli emas tiap2 bulan but next year in shaa Allah.

Encik Gajah said...

Kita beli emas jangan ikut orang lain, tetapi ikut kemampuan kita sendiri.
bak kata pepatah "ukur baju dibadan sendiri" Hehe