Sunday, 28 February 2016

11 Kelebihan Emas Public Gold

Minggu lepas, ada seorang customer yang ingin jumpa secara offline sebab nak tahu pasal emas ni. Dia dapat no pun melalui blog ni.

Salah satu soalan beliau adalah kenapa Amir sendiri pilih Public Gold berbanding dengan emas2 keluaran syarikat lain.

Amir kongsikan summary disini

1. Harganya lebih rendah dalam RM20– RM30 segram berbanding kedai emas. Tengok di IOI City Mall, emas 916 harga rm190/gram. Dah boleh dapat emas 999 dengan PG. Hehe

2. Susut nilainya antara terendah di pasaran : Boleh cepat untung

3. Stok tiada had : Nak beli berapa banyak pun boleh. Jika cek tersebut lebih dari RM100k, ia perlu makan masa 5 hari waktu bekerja untuk disahkan.

4. Banyak cawangan di seluruh Malaysia : Senang hendak buat urusan jual beli emas. Better call dulu sebelum datang supaya kita boleh booking emas jenis apa yang ready di branch ketika itu.

5. Jaminan beli balik walaupun calar, kemek atau bengkok : Lebih peace of mind

6. Diterima meluas oleh ar-rahnu di Malaysia : Senang dipajak untuk dapatkan pinjaman. Sebelum pajak, better fikir masak2 dahulu sebab kos upah simpan itu perlu diambil kira juga.

7. Sistem booking harga 24 jam sehari : Senang hendak dapatkan harga terbaik melalui sistem GAP (1st in Malaysia yang buat).

8. Keupayaan beli balik dalam jumlah yang besar : Rekod beli balik paling besar mencecah lebih RM1 juta.

9. Emas yang disertakan sijil pengesahan tulen oleh badan bebas.

10. Tiada yuran sebenar menjadi ejen.

11. Mendapat pengiktirafan London Bullion Market Association. (LBMA)

Jum mulakan langkah pertama anda menyimpan Emas. Once Gold, it always Gold.


Amir Marzhuki
Bandar Baru Bangi
Dealer Public Gold
PG00058738 
(h/p:012-2372641)


No comments: