Wednesday, 23 March 2016

PNB Galakkan Kewangan Islam


Kerana PNB terus menguasai pegangan ke atas Maybank , pada Jan 2008 telah tertubuhnya Maybank Islamic, hari ini Maybank Islamic telah menjadi Perbankan Islam terbesar di Asia Pasific, malah antara yang terbesar di dunia . Maybank Islamic juga telah mula menguasai Maybank sebahagian besarnya. Anda boleh faham sekarang mengapa PNB perlu menguasai syarikat-syarikat multinational ini? Bila menguasai , Kita mampu mendesak perubahan ke arah yang lebih baik . 

Terima kasih juga kepada Majlis Fatwa Kebangsaan yang komited memantau usaha ini walaupon banyak mulut yang memperkecilkan anda . Kami yang memahami akan terus memberikan sokongan ke atas perubahan ini. Atas usaha dan nasihat MFK juga Panel Penasihat Shariah PNB telah diwujudkan. Kami yakin penambahbaikan sedang berlaku dari masa ke semasa dan kami sentiasa menyokong bukan dari sebahagiannya lebih suka kan kehancuran dan kemunduran daripada perubahan terlaksana. 

Panel Shariah PNB

Namun Kami juga memandang ia dari sudut positive bahawa ini adalah kontra sebagai desakan kepada perubahan ini dapat berlaku dengan lebih cepat dan berkesan.

-KEY-

No comments: