Monday, 11 April 2016

Tak Boleh Login Sistem GAP?

Ada beberapa customer ada problem untuk 1st time login sistem GAP selepas pembelian telah dibuat (Dah dapat confirmation melalui email). Amir cuba kenal pasti apa masalahnya, dan rupanya customer perlu juga register di akaun Public Gold. Ini kerana akaun GAP berada di server lain dengan akaun normal Public Gold.

Langkah hendak register pun mudah jer. Tak perlu pening2. Amir kongsikan dibawah ini.

Langkah #1 : Register di Website Public Gold
Skrin #1: Pergi ke web www.publicgold.com.my, dan klik “Login”.

Skrin #2: Klik butang “Register”.

Skrin #3 : Klik Butang "OK"

Skrin #4: Masukkan maklumat peribadi. Letakkan maklumat dealer sebagai introducer anda. Ini penting sebab dealer tu nanti akan bantu anda follow-up dengan Public Gold bila diperlukan. Kalau nak saya jadi introducer anda, letakkan kod “PG00058738“, dan tekan “Check Introducer”. Pastikan keluar nama “Muhammad Amir Bin Marzhuki“. Peringatan penting, “Introducer” tak boleh ditukar kalau dah register nanti. Jadi, lebih baik anda kenal pasti betul-betul dealer mana yang boleh membimbing anda dengan betul dan penuh bertanggungjawab sebelum letak nama Introducer.

Last skali, tekan button submit. Dan anda dah boleh masuk ke akaun GAP melalui page login yang sama tadi.

Selamat membeli emas semua. Hehe

Amir Marzhuki
Bandar Baru Bangi
Dealer Public Gold
PG00058738
h/p : 012-2372641

No comments: